“Op basisscholen gebruiken ze het magazine vaak als lesmateriaal, waarbij een onderwerp wordt gekozen en besproken. Bij de scouting werken we anders. Wij delen de magazines uit, bijvoorbeeld tijdens een kamp of een opkomst. Kinderen kunnen het zelf lezen en daarna de onderwerpen die hen raken bespreken met anderen: hun leeftijdsgenoten en de leiding. Verlies komt bijvoorbeeld vaak naar voren – zoals gescheiden ouders, een overleden huisdier of een overleden grootouder. Sommige kinderen haalden er minder uit, maar anderen juist heel veel. Het werkte goed bij kinderen van 11, 12 en soms 13 jaar. Vooral de meiden herkenden zich in de verhalen. Ze merkten dat ze niet alleen zijn en dat er altijd iemand is om mee te praten.”
Je kunt het volledige interview lezen op www.scouting.nl/updates/saarisnietgek
Met het eenmalige magazine Saarisnietgek, waarin het emotionele welzijn van kinderen van 10 tot 12 jaar centraal staat, laat Dennis zien dat je overal een plek kunt creëren waar kinderen leren omgaan met hun emoties. Of het nu in de klas, bij de scouting of ergens anders is: elk kind verdient het om gezien en gehoord te worden.
Wil jij kinderen ook helpen hun emoties beter te begrijpen? Ontdek hoe je met Saarisnietgek aan de slag kunt – waar je ook bent!
Leuk detail, de moeder van onze eigen Elsbeth Kuysters, de oprichter van Saarisnietgek, was net als Dennis akela bij Scouting Sint Martinus.