De Checkers: online tool van MIND Us om in gesprek te gaan met jongeren

"Iedereen in de omgeving van jongeren – van ouders, leerkrachten en sportcoaches tot familieleden en buren – kan helpen om mentale klachten bij jongeren te voorkomen. Door te leren hoe je signalen van mentale problemen herkent, goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, kunnen jongeren de juiste steun krijgen."

Koningin Máxima lanceert De Checkers

Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, heeft de tool gelanceerd. Zij zet zich in om jongeren grip te geven op hun mentale gezondheid, zodat zij veerkrachtig kunnen opgroeien en hulp kunnen vinden wanneer dat nodig is. Ze zegt dat het een valkuil is voor volwassenen het voor de jongere te willen oplossen. De tool geeft je tips anders te reageren, heel verrijkend.

Preventief werken en normaliseren

De Checkers is een praktische tool met drie korte online modules van MIND Us, die volwassenen helpt jongeren met beginnende mentale klachten te ondersteunen. Stichting Saarisnietgek omarmt deze tool, die ook perfect is voor gesprekken met kinderen van 10-12 jaar. De geschetste situaties zijn herkenbaar. De modules zijn leerzaam en het kost niet veel tijd. Het is belangrijk om preventief te werken en mentale gezondheid te normaliseren. Onderzoek toont aan dat mentale klachten onder jongeren toenemen in het voortgezet onderwijs. Daarom is het waardevol om ook al in groep 7 en 8 op een positieve manier emoties, gevoelens en gedachten bespreekbaar te maken.

Zet de eerste stap

Wil jij ook bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren? Maak met Saarisnietgek emoties bespreekbaar in jouw klas, als ouder of als jeugdprofessional. Want elk kind verdient het om gehoord en gezien te worden.

Deel dit artikel:

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de

hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief