Lichamelijke en mentale gezondheid

Naast het goed verzorgen van je lichaam, is het ook belangrijk dat het in je koppie goed blijft gaan. Dat noemen we met een duur woord ‘mentale gezondheid’. Dat gaat over het herkennen en omgaan met je emoties, gevoelens en manier van denken en doen.

Elke dag op je pad

Elke dag kom je situaties tegen waar je mee omgaat. Leuke, fijne dingen waar je plezier in hebt en soms ook hindernissen of lastige gebeurtenissen. Daar ben je dan verdrietig of boos om. Misschien voel je stress of ben je teleurgesteld. Heel logisch dat je niet 1-2-3 weet hoe je daar op een goede manier mee kunt omgaan.

Zeggen wat je denkt of voelt

Het is niet raar als jij ergens verdrietig over bent en anderen niet. Je bent niet gek als jij anders denkt dan je klasgenoten of vrienden. Jouw gedachten en gevoelens mogen er zijn. Het helpt om over je gevoelens en gedachten te praten, met iemand die je vertrouwt en aan wie je steun en hulp kunt vragen.

Saarisnietgek is er voor jou!

Magazine Saarisnietgek staat vol informatie, tips, interviews met leeftijdgenoten, filmpjes, puzzels en opdrachten. Hierdoor leer je beter je eigen emoties en gevoelens te herkennen en er vooral ook over te praten. Dat helpt! Alle tips neem je mee als je elke dag op pad gaat. Leerzaam en leuk. Dit vinden leeftijdgenoten: 

Ik weet nu dat ik niet alleen ben, een ander voelt het ook zo’
‘Iedereen kan anders reageren als die verdrietig is’
‘Sommige kinderen hebben het thuis ook best moeilijk, ik ben niet de enige’
‘Meisjes mogen gewoon jongensdingen doen en dragen en dat is goed’