Magazine Saarisnietgek
voor kinderen 10-12 jaar

Nu verkrijgbaar

Saarisnietgek maakt mentale gezondheid toegankelijk voor kinderen van 10-12 jaar. Dat doen we onder meer door ons magazine dat is samengesteld door leraren, psychologen en experts.

Het 74 pagina’s tellende magazine richt zich op groep 7/8 en behandelt onderwerpen als geluk, stress, veerkracht, verdriet, verlies, angst, boosheid, vriendschap, zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit en zelfzorg.

Het is informatief, speels en bevat opdrachten, filmpjes, kinderinterviews en strips. We willen preventief werken, omdat psychische klachten vaak opkomen rond de leeftijd van 14 jaar. Bij Saarisnietgek maken we praten over emoties normaal.

Preventief aandacht besteden aan mentale gezondheid is een relatief nieuwe invalshoek bij wetenschappers, voorheen lag de focus meer op het ontstaan van psychische klachten en stoornissen. Psychische klachten c.q. stoornissen komen rond het veertiende levensjaar naar buiten, en daarom is het van belang al op jongere leeftijd aandacht te besteden aan mentale gezondheid.

mentale gezondheid jeugd
Stichting Saarisnietgek

De Stichting Saarisnietgek richt zich met haar activiteiten juist op het welbevinden, de mentale gezondheid van de jeugd, en niet op de psychische klachten zelf. Een positieve en preventieve insteek dus, waarbij beschermende factoren aandacht krijgen, zoals eigenwaarde, een gezonde denkstijl, kennis over mentale gezondheid, het open praten en delen van gedachten/gevoelens en sociaal-emotionele vaardigheden.

Zeg jij

altijd

wat je denkt?

Kinderen van groep 7-8 ervaren de mening van anderen als de grootste stressbron (RIVM, 2019).
Jongeren delen niet altijd wat ze denken of voelen, presenteren zich anders naar buiten toe.

Blijf op de

hoogte

Lees hier nieuwsbrief 1 – nieuwsbrief 2 – nieuwsbrief 3nieuwsbrief 4 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief